[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]


"Vi blev över tid ett riktigt sammansvetsat gäng där vi alla verkligen försökte göra vårt yttersta.
Det spelade ingen roll om vi var på plan eller utanför plan, eller om vi var med i startelvan eller satt på bänken.Vi hade väldigt, väldigt roligt tillsammans, full tillit till varandra - vilket resulterade i framgång och medaljer."

                                                                                                                                  Ingrid Johansson
 

Ingrid Johansson samarbetspartner

Ingrid Johansson - ledarskapsutvecklare med lång erfarenhet av ledarskapets konkreta innebörd i rollen som landslagskapten i Svenska Damlandslaget i fotboll och lagkapten i GAIS och Jitex BK. Tillsamans med Tina Lundberg har hon tagit fram en 1-årig utbildning för chefer "Det direkta Ledarskapet".

 

Ingrids spetskompetens

● ”bygga kapten och spelare” på plan och i verksamheten

● ledarskap, förmåga till analys, egen-, personal- och organisationsutveckling

● arbetat som chef och ledare inom statligt verk i många år

Bakgrund 

Sedan 1982 fram till 1992 spelade Ingrid fotboll på elitnivå  i Allsvenskan  och i Svenska Damlandslaget. 

 


28 landskamper som landslagskapten 

I Ingrids 28 landskamper var hennes roll landslagskapten. Rollen innebar att representera Sverige i fotboll – där de alla i laget var ambassadörer för svenska kvinnliga elitidrottare. Det som särskiljde Ingrids roll var att det ingick i uppgiften som lagkapten att vara den som drev på, inspirerade och uppmuntrade - inte minst när det blåste  hård motvind. Då handlade det om att skapa tilltro, lugn och trygghet, helt enkelt bana väg och ”undanröja alla hinder”. Ibland kunde det handla om att Ingrid gick före och visade att det var ok att tvivla, att det var ok att visa alla känslor, att det var ok att misslyckas och att det var ok att ”be om hjälp”.